Jaana

Päädyin Rosen-metodin pariin alun perin ystävän suosituksesta kymmenen vuotta sitten. Oma kokemukseni Rosen-hoidosta ja sen vaikutuksista oli niin merkittävä, että aloin itse opiskella menetelmää. Ennen Rosen-opintoja olin ehtinyt opiskella teologiaa, sosiaali- ja terveysalaa sekä media-alan opintoja. Olin työskennellyt monenlaisissa maisemissa; yksityisiltä lääkäriasemilta it-alalle, Seattlesta Raumalle, lastenhoitajan pestistä elokuvafestivaaleille, kahvilasta arkkitehtitoimistoon.

Olin varhain oppinut olemaan reipas, mitätöimään omia tunteitani ja tarpeitani, järkeilemään ja analysoimaan loputtomasti – ja lopulta uupumaan ja masentumaan kaiken alla. Psykoterapiasta olin saanut nuorena aikuisena apua lapsuuden traumaattisten kokemusten käsittelyyn, mutta vasta Rosen-terapiassa kokemani syvä turvan ja kannattelun kokemus ja hyväksyvä, läsnäoleva kosketus toivat minut takaisin kehoyhteyteen, tietoiseksi omista tunteistani ja tarpeistani. Rosen opetti minua löytämään ja tunnistamaan omat rajani, sekä mahdollisti syvemmän yhteyden paitsi itseeni, myös muihin ihmisiin.

Olen Suomen Rosenterapeutit ry:n ja kansainvälisen Rosen Instituten jäsen. Aiemman ammattini myötä kuulun Valviran ylläpitämään terveydenhuollon ammattihenkilörekisteriin.